evenementen

4PM: Wieger Droogh, SUEZ

Datum/Tijd
29-11-19
16:00 - 17:30

SUEZ is één van de grootste afvalbedrijven van Nederland. Het bedrijf maakt een transitie door van traditionele afvalinzamelaar naar een grondstoffenbedrijf. Wieger Droogh is algemeen directeur van SUEZ Nederland. Door DuurzaamBedrijfsleven werd hij dit jaar uitgeroepen tot een van de Green Leaders van Nederland. Hij roept op tot een grondstoffenrevolutie. Een revolutie waarin SUEZ een belangrijke rol wil spelen.

In Nederland gooien we elke minuut meer dan 16.000 kilo afval weg. Dat is bijna acht en een half miljard kilo per jaar. SUEZ wil de grondstoffen die al uit de aarde zijn gehaald steeds weer opnieuw gebruiken. Daarvoor is een kringloop nodig; want wat vroeger afval was, is nu grondstof voor nieuwe producten. Maar die kringlopen ontstaan niet vanzelf, die moet je organiseren.

Inmiddels zet SUEZ mooie stappen. Toch is er ook nog een wereld te winnen. Daarom spoort SUEZ zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties aan tot afvalvermindering, hergebruik en recycling van (schaarse) grondstoffen. Dit kan alleen gerealiseerd worden door samen te werken, in de keten en daarbuiten. Als we allemaal onze rol pakken, werken we samen aan een betere wereld met optimaal gebruik van onze grondstoffen. Zo besparen we de schaarse grondstoffen van de aarde voor de toekomst.

Programma
16.00 uur: Wieger Droogh (SUEZ) – Van afval naar grondstoffen
16.45 uur: vragen en discussie
17.15 uur: borrel

Deelname is gratis, aanmelden verplicht.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Cleantech Center in samenwerking met de Cleantech Regio en is de vierde van een serie kwartaallezingen over actuele Cleantech onderwerpen.

Locatie
Broodfabriek

Adres
Noorderhavenstraat 49
7202 DD Zutphen

Reserveer uw plek

Ja, hou mij op de hoogte over het Cleantech Center