evenementen

Innovatieontbijt: Kleding uit de rivier

Datum/Tijd
27-11-19
07:30 - 09:00

Ook in de modewereld wordt gekeken naar nieuwe grondstoffen en het hergebruik van grondstoffen. Plastic is een van de grondstoffen die kan worden (her)gebruikt voor het vervaardigen van kleding. 60% tot 80% van het plastic afval in de oceanen komt uit de rivieren. Belangrijk om daar wat mee te doen.

Ondernemer Hanneke Siebelink haalt met behulp van de Great Bubble Barrier plastic uit de IJssel. Dit plastic verwerkt zij in de kleding van haar kledinglijn ‘River Fashion’. Met dit initiatief wil Hanneke Siebelink de consument bewuster maken van de circulaire economie. Ze maakt het tastbaar met haar kleding.

Voor haar onderzoek kwam Hanneke Siebielink via het Cleantech Center in contact met Hogeschool Saxion. Studenten van Saxion buigen zich over de vraag welk plastic uit de rivier geschikt is voor een textieldraad en of het mogelijk is om een menging te creƫren van deze nieuwe plastic draad met een hennep draad.

Aan het woord komen Hanneke Siebelink (River Fashion) en Ferrie van Hattum (Lector Lichtgewicht Construeren, Hogeschool Saxion).

Locatie
Cleantech Center

Adres
Noorderhavenstraat 49
7202 DD Zutphen

Reserveer uw plek

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.