Finalisten Cleantech Battle 2018 bekend

Snijafval van gordijnfabrikanten recyclen, winterjassen vullen met mensenhaar, lokaal opgewekte energie opslaan in een buurtbatterij, meubels fabriceren van afval en de bouw van een elektrische Tractorpull Tractor: dit zijn de innovatieve ideeën die na een spannende halve finale doorgaan naar de finale van de Cleantech Battle 2018. Negen studententeams van HAN, Saxion en Windesheim pitchten donderdag 31 maart hun unieke oplossing op het gebied van Cleantech tijdens de halve finale van de Cleantech Battle 2018.

Halve finalisten Cleantech Battle 2018. Foto: Einte Visser

‘Vechten om de microfoon’
Een deskundige jury voelde de studenten aan de tand en besliste welke vijf jonge innovators doorgaan naar de finale. Juryvoorzitter Jan Emmerzaal (voorzitter Cleantech Center Zutphen): “De kwaliteit was hoog, de onderwerpen divers en de ideeën zo concreet dat de jury bij de vragenronde moest vechten om de microfoon”. Dat er toekomst zit in de ideeën van de studenten benadrukte Barry van de Lagemaat, directeur van de Rabobank Apeldoorn. Hij riep de halve finalisten op om hun projectideeën nader uit te werken: “Weet dat je in aanmerking kan komen voor het Innovatie Fonds van de Rabobank, dat startups in de opstartfase financieel ondersteunt”.

Alle finalisten op een rij
Bjorn Janssen – Voltor Elekrische Tractorpull Tractor (HAN)
Don van Diest – Luwies Zero Waste Design (Saxion)
Maaike van Middendorp – Embrace Hair (Saxion)
Teun Hamer – Cleantech Energy Crossing (Saxion)
Bo de Lange – Recycling Textile Waste (Saxion)

Finale op Cleantech Tomorrow
De finale van de Cleantech Battle 2018 vindt plaats op dinsdag 24 april tijdens de Businessdag van Cleantech Tomorrow op Airport Teuge.

De Cleantech Battle is de duurzaamste wedstrijd van Oost-Nederland, waarin studenten MBO, HBO en WO strijden om het meest innovatieve Cleantech-idee. De Cleantech Battle wordt jaarlijks georganiseerd door het Cleantech Center in Zutphen en wordt mede mogelijk gemaakt door Cleantech Regio.