Genomineerden Cleantech Battle 2019 bekend

Genomineerden Cleantech Battle 2019 bekend

Duurzamere spijkerbroeken, verbeterde warmtepompen, alternatieven voor plastic, een zonnetapijt in plaats van een zonnepaneel – 10 studententeams pitchen op donderdag 6 juni 2019 hun innovatieve ideeën op het gebied van schone technologie in de finale van de Cleantech Battle.

Cleantech Battle 2019
Cleantech Center in Zutphen organiseert dit jaar voor de zesde keer op rij de Cleantech Battle. Studententeams uit het MBO, HBO en WO in Oost-Nederland bedenken en presenteren hun oplossing voor vraagstukken op het gebied van duurzame technologie. Op donderdag 6 juni is de grote finalestrijd. Dan presenteren de studenten korte films over hun projecten en beantwoorden aansluitend vragen van de jury. Die bekijkt welk project het breedst inzetbaar, meest innovatief en duurzaam is, en houdt bovendien in de gaten of er een gezonde businesscase van te maken is. De deelnemers van het winnende team ontvangen gezamenlijk 3000 euro en krijgen ondersteuning bij de volgende stap in hun carrière.

Genomineerden
Dit jaar doen vier onderwijsinstellingen mee aan de Cleantech Battle: Saxion, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Aventus Apeldoorn en Windesheim. Maar liefst 10 teams gaan op 6 juni de strijd aan om de titel. Hun innovatieve oplossingen hebben betrekking op brandstofceltechniek, textiel inzetten als isolatiemateriaal, kledingproductie verduurzamen, kwalitatief duurzamere warmtepompen produceren, zonne-energie efficiënter inzetten (1 project in het algemeen, 1 project specifiek in de glastuinbouw), plastic recycling en plastic vervangers.

Jury
De jury bestaat uit Simon Bos (manager bij Syntraal BV en Amfius BV), Jacob Brobbel (Commercieel Manager Hollander techniek), Gerhard van Klaveren (ondernemersadviseur bij Cleantech Regio) en Nerma Kadric (sales representative bij HumbleBuildings).

Welkom bij de finale
De finale van de Cleantech Battle 2019 vindt plaats op donderdag 6 juni 2019 om 15:30 uur in de Broodfabriek in Zutphen. Publiek is van harte welkom. Toegang is gratis, aanmelden is verplicht en kan via deze link.

De Cleantech Battle is een initiatief van het Cleantech Center in Zutphen en wordt mede mogelijk gemaakt door de Cleantech Regio. En omdat je niet vroeg genoeg kan beginnen met duurzame innovatie is er voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs de Cleantech Talent Award. De finale daarvan vindt plaats op woensdag 29 mei.