Genomineerden Cleantech Talent Award 2019 bekend

Genomineerden Cleantech Talent Award 2019 bekend

De scholierenteams die deelnemen aan de Cleantech Talent Award 2019 zijn bekend. Met oplossingen voor onder meer de files, de plastic soep en sloppenwijken belooft het een spannende race te worden bij de finale op woensdag 29 mei aanstaande.

Cleantech Talent Award 2019
Het Cleantech Center in Zutphen organiseert dit jaar voor de tweede keer de Cleantech Talent Award. Scholierenteams uit het Voortgezet Onderwijs in Oost-Nederland bedenken en presenteren hun oplossing voor vraagstukken op het gebied van duurzame technologie. Op woensdag 29 mei is de finale in de Broodfabriek in Zutphen. Een deskundige jury voelt dan de scholieren aan de tand en bepaalt wie de winnaars zijn. Die gaan naar huis met een cheque van 500 euro.

Deelnemende scholen
Dit jaar doen 5 scholen mee aan de Cleantech Talent Award: het Gymnasium Apeldoorn, De Waerdenborch in Holten, het Etty Hillesum Lyceum – de Boerhaave in Deventer en in Zutphen het Isendoorn college en het Stedelijk Zutphen. In totaal brengen zij maar liefst 9 scholierenteams in.

Genomineerden
De projecten van de scholieren zijn veelzijdig en sluiten naadloos aan bij de grote vraagstukken van deze tijd. Ze gaan over onderwerpen als stedenbouw in de toekomst, het gebruik van antibiotica, duurzaam energie opwekken, de opkomst van spraakbesturing of de krottenwijken in Bombay. De oplossingen die de jongeren hebben uitgewerkt barsten net als in 2018 van de creativiteit. De inklapbare brug, de thuiswindmolen, de stoeptegel(!) als energie bron – het zijn maar enkele van de veelbelovende ideeën die tijdens de finale zullen worden gepitcht en beoordeeld.

Jury
De jury bestaat uit de Zutphense wethouder Annelies de Jonge, Pim Duterloo, de winnaar van de Cleantech Battle 2017 en eigenaar van het bedrijf Airsave, Patrick Geurtsen, eigenaar van Machinefabriek Geurtsen Deventer B.V. en Margien Storm van Leeuwen, Manager New Business, Marketing & Communications bij Bredenoord.

Welkom bij de finale
De finale van de Cleantech Talent Award 2019 vindt plaats op woensdag 29 mei 2019 om 15:30 uur in de Broodfabriek in Zutphen. Publiek is van harte welkom. Toegang is gratis, aanmelden is verplicht en kan via deze link.

De Cleantech Talent Award is een initiatief van het Cleantech Center in Zutphen en wordt mede mogelijk gemaakt door de Cleantech Regio. Voor studenten MBO, HBO en WO organiseert het Cleantech Center de Cleantech Battle 2019. De finale daarvan vindt plaats op donderdag 6 juni.