Cleantech Community

Ben jij op zoek naar medestudenten, onderwijsinstellingen en ondernemers die ook bezig zijn met cleantech? Sluit je dan aan bij de Cleantech Community! Lid worden is binnen 1 minuut geregeld, je hoeft alleen onderstaand formulier in te vullen. En het is geheel gratis. Met een lidmaatschap krijg je toegang tot events, nieuws en challenges en battles van bedrijven.

Cleantech onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

  • Energie efficiency.
  • Opwekking en toepassing van en omgang met duurzame niet- fossiele energie.
  • Duurzaam gebruik van grond- en afvalstoffen en (bouw)materialen.
  • Klimaatbestendige gebouwde omgeving.


*Inschrijven is gratis en is met 1 minuut geregeld!


Profiel

Je kunt een online profiel aanmaken, waarin je meer informatie over jezelf kwijt kan. Ook kun je de profielen van anderen bekijken. Wacht niet langer en sluit je aan!

SplitShire-0804-768x506


Samenwerken

Gedurende het hele jaar worden er innovatie ontbijten, bedrijfsbezoeken, masterclasses, co-creatie sessies en een congres georganiseerd, speciaal voor leden van de Community. De evenementen zijn er om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te netwerken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Cleantech challenges

Challenges: bedrijven en instellingen kunnen zich met uitdagingen of problemen op het gebied van cleantech bij ons melden. Wij koppelen ze aan een student of een team van studenten en samen werken ze aan een oplossing.  De problemen en uitdagingen van de bedrijven zijn uiteenlopend, denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een nieuw product of het in de markt zetten van een bestaande techniek. De Challenges zijn een win-winsituatie: jij hebt niet alleen een interessante casus die je kan inzetten voor studiepunten, maar krijgt ook inzicht in hoe het er aan toegaat op de bedrijfsvloer en tegen welke problemen bedrijven in de praktijk aanlopen. Het bedrijf daarentegen kan veel leren van jouw  up-to-date studiekennis en je inzicht als nieuwkomer binnen het veld.


Cleantech BATTLE’s

In 2014 2015 en 2016 streden teams, bestaande uit studenten en bedrijven, tegen elkaar tijdens de Holland Cleantech BATTLE. De uitdaging? In een kort tijdstraject het beste innovatieve idee bedenken voor een praktisch vraagstuk en deze zo helder mogelijk presenteren. Dit jaar is er weer een versie. Je kiest voor één van de “BATTLE’s”, en werkt samen in een team van minimaal 4 studenten, van begin januari tot begin april 2017. Tijdens de kick off komen bedrijven en studenten samen. De bedrijven pitchen hun vraagstuk en de teams worden gevormd. In maximaal twee maanden tijd ga je met je team werken aan de oplossing voor het vraagstuk. Een vakkundige jury kiest de winnaar.