Duurzame startups klaar voor de markt

Duurzame startups klaar voor de markt

Donderdag 21 februari presenteerden zes startups hun ondernemingsplan op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Plannen die variëren van een lokale bonenburger tot een systeem waarmee een huiseigenaar zijn eigen energiegedrag kan bewaken en bijsturen. De ondernemers sloten hiermee het Startup Programma van het Cleantech Center af, waar ze in vijf maanden tijd met coaching en kennissessies zijn klaargestoomd voor snelle groei en een succesvolle marktintroductie.

Pakhuis Noorderhaven neemt eerste RecyclerMachine af
Eén van de startups is Recycler Solutions, die met de RecyclerMachine een apparaat op de markt brengt dat verpakkingsmateriaal scheidt en vermaalt tot herbruikbare grondstoffen. De machine heeft het formaat van een vaatwasmachine en is daarmee geschikt voor huishoudens en bedrijfskantines. Het Innovatiegilde Pakhuis Noorderhaven was dermate enthousiast dat het als eerste afnemer een RecyclerMachine aanschaft. Als launching customer geeft het Innovatiegilde niet alleen steun aan dit initiatief, maar versterkt het ook meteen het duurzame karakter van Het Pakhuis. Daarbij biedt het Innovatiegilde ook aan om bij te dragen aan het krachtig en breed in de markt zetten van de machine. Een mooi voorbeeld van ketensamenwerking tussen ondernemers op het gebied van duurzame innovatie in onze regio.

Derde ronde Startup Programma start in september
Jan Emmerzaal, voorzitter van het Cleantech Center kondigde aan dat het programma een vervolg krijgt. Het Cleantech Center start in september 2019 met een nieuwe ronde van het Startup Programma. Startups die hieraan mee willen doen kunnen zich hier aanmelden.

De zes startups op een rij
• Jonathan Vasbinder – De Muur Op
• Hiltjo Carp – Mijn Energiebundel
• Mechteld Schwartz – Kiemkracht
• Nienke Stoop – Geboortenis
• Monique van Meel – Energieke Club
• Mike Arias – Recycling Solutions